Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Itt a jelölt benzin: csapás a kutak felére

Itt a jelölt benzin: csapás a kutak felére

A parlament az év végén olyan törvénymódosítást fogadott el, amely lényeges változást okoz egyes üzemanyagok forgalmazása tekintetében. Február végén egy kormányhatározat arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy vezesse át a szövegen az üzemanyag jelölésre a gázelosztási törvény módosításakor tavaly decemberben elfogadott jelölést.

A rendelkezés célja, hogy megteremtse a nemzetközi gyakorlattal összhangban a szabad forgalomba bocsátott üzemanyagok identitásának és származásának fizikai ellenőrzési lehetőségét, hivatkozva arra, hogy a felmérések szerint a benzinkutak közel felénél tapasztalható volt valamilyen hiányosság vagy visszaélés.

Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta a Gazdasági Rádiónak, ez az intézkedés az ellenőrzés hatékonyságát nem fogja javítani, sőt feltehetően annak romlását fogja okozni, és indokolatlan terhet ró a szférára.

Mint mondta, a legsajnálatosabb az, hogy mindez akkor történik, amikor a NAV illetve jogelődje sok fáradtságos munkájaként gyakorlatilag megszűnt a feketepiac Magyarországon. Mindemellett lényeges kérdés az is, ami az autósokat is érinti, hogy kinek a pénzéből történik ez a beruházás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.