Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 09. 09:26, szombat | Belföld
Forrás: mti

Javul az általános egészségi állapot Magyarországon

Javul az általános egészségi állapot Magyarországon

Általában javul az egészségi állapot Magyarországon, miként az Európai Unióban is, de még sok a tennivaló - mondta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szombaton az M1-en.

Az igazgatót azért kérdezték, mert szeptember 11-14-én Budapesten tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését.

Jakab Zsuzsanna elmondta, a WHO európai regionális bizottságának 67. budapesti ülésén 53 tagország képviselteti magát, mintegy hatszáz küldöttel. Jelen lesz többek között az WHO új főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Mária dán királyi hercegnő, a WHO Europe patrónusa, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Christopher Fearne máltai miniszterelnök-helyettes és Recep Akdag török miniszterelnök-helyettes.

Az ülésnek három fő témája az egészségi állapot és az esélyegyenlőség javítása, az egészségügyi ellátórendszerek továbbfejlesztése.

Az első két témával kapcsolatban megjegyezte, Európában javul a helyzet, de különösen sok tennivaló van az esélyegyenlőség területén. Fontosnak nevezte, hogy létrejöjjön egy kormányzati program, amely keretbe foglalja az egészséget meghatározó tényezőket is.

Az ellátórendszer fejlesztésénél két fontos elemet emelt ki, az egyenlő hozzáférést a szolgáltatásokhoz és a finanszírozás kérdését, megjegyezve, nem szabad túl nagy terhet hárítani az emberekre, "az, hogy valaki beteg nem jelenti azt, hogy el is kell szegényedjen". A GDP-hez mérten ennek megfelelő arányú forrást kell fordítani az egészségügyre - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.