Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 14. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Jöhet 10 milliárd euró az Uniótól!

Jöhet 10 milliárd euró az Uniótól!

Ez csapatmunka volt - írta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke szerdán a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság Brüsszelben közölte, Magyarország igazságügyi reformja orvosolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányosságait, ami azt jelenti, a kohéziós politikai finanszírozás egy része feloldható, Magyarország akár 10,2 milliárd euró körüli visszatérítést is igényelhet.

Varga Judit bejegyzésében úgy fogalmazott: "Küldetés teljesítve, vállalások végrehajtva, minden kérdés megválaszolva."

Már az Európai Bizottság is kénytelen elismerni, hogy Magyarország példamutatóan és maradéktalanul teljesítette az igazságügyi csomagban foglalt vállalásokat. Az igazságszolgáltatással kapcsolatos mérföldkövek a Brüsszellel történő megállapodás kiemelten fontos elemeit képezik, melyek megtárgyalását és végrehajtását "a legnagyobb nemzetközi ellenszélben és médiazajban kellett végigvinnie Magyarországnak" - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazságügyi csomag "kipipálásával" a magyar embereknek régóta jogosan járó, jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá Magyarország.

Megtisztelőnek nevezte, hogy minisztersége idején részese lehetett annak a csapatnak, amely végigharcolta a csomag körüli vitákat, melyeknek köszönhetően a szerdai nappal felszabadulhatnak a befagyasztott uniós pénzek.

Varga Judit gratulált Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek "ehhez a rendkívüli eredményhez, amely nemcsak a magyar kormányzat felkészültségéről tesz tanúbizonyságot, hanem a magyar emberek hihetetlen elszántságáról és kitartásáról is".

"Továbbá köszönjük a bírák és bírósági vezetők együttműködését" - zárta bejegyzését Varga Judit.

Címkék: Európai Unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során