Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 10. 07:18, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak az 1500 lakosúnál kisebb települések polgármesterei a helyi közfoglalkoztatás megszervezéséért az önkormányzati törvény tervezett módosítása értelmében.

Az Országgyűlés honlapjára kedden felkerült dokumentum szerint a jövőben az ilyen települések polgármestereinek tevékenysége - néhány más kivételtől eltekintve - akkor sem jelent összeférhetetlenséget, „ha ezen megbízatás keretében közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatokat lát el”.

A Vitányi István, Tilki Attila, Gelencsér Attila, Tiffán Zsolt, Hörcsik Richárd és Papcsák Ferenc fideszes képviselők által benyújtott módosítási javaslat indoklása szerint az 1500 vagy annál kisebb lélekszámú települések jelentős részén a közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatok ellátása rendszeres feladatot jelent a polgármestereknek, ezért - a közfoglalkoztatottak számához igazodva - indokolt a polgármesterek ez irányú tevékenységét anyagilag is elismerni.

A dokumentum szerint ehhez szükséges az összeférhetetlenségi szabályok módosítása, hogy a közfoglalkoztatással kapcsolatos megbízatás ne jelentsen összeférhetetlenséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség