Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 26. 08:43, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kannabiszültetvény az álcázott gombapincészetben - VIDEÓ

Kannabiszültetvény az álcázott gombapincészetben - VIDEÓ

Összehangolt akcióban fogták el a budafoki rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószertermesztőt.

A XXII. kerületi rendőrök információi alapján ütöttek rajta egy kábítószertermesztőn egy újbudai pincészetben. A nyomozás adatai szerint a 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon kannabisz ültetvénye. A rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert az adatgyűjtések során megállapították, hogy V. Zoltán sportlövőként tartási engedéllyel rendelkezik több maroklőfegyverre – közölte a rendőrség.

Az összehangolt műveletben a budafoki rendőrök és a TEK munkatársai 2020. november 23-án figyelés alá vonták a férfit, majd a pincészetnél elfogták. A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

A rendőrök a budapesti felderítő nyomozókkal a férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztály nyomozói V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni