Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 28. 16:02, péntek | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixaay

Késsel támadt egy rendőrnőre egy férfi egy francia rendőrőrsön

Késsel támadt egy rendőrnőre egy férfi egy francia rendőrőrsön

Késsel támadt pénteken egy rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén - közölte a helyi csendőrség.

A nő súlyosan megsebesült a lábán, de nincs életveszélyben, kórházban ápolják. A támadó elvette a rendőrnő fegyverét, és elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel kereste, és kora délután egy tűzpárbajt követően előállította.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy a csendőrség ártalmatlanította és előállította az elkövetőt. A tárcavezető köszönetet mondott a rendfenntartó erőknek a gyors közbeavatkozásért, és jelezte, hogy délután a helyszínre érkezik.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsított és a csendőrök között tűzpárbaj alakult ki, két csendőr a karján és a lábán könnyebben, a feltételezett elkövető súlyosan megsebesült.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadás délelőtt 10 órakor történt a 20 ezer lakosú település rendőrségének egyik irodájában, ahol a támadó többször megszúrta a rendőrnőt a lábán.

A támadásnak nem voltak szemtanúi. Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek. A BFM értesülése szerint a férfi 40 év körüli és pszichiátriai problémáiról ismert, a rendőrőrs közelében fogták el.

Az elkövető a támadást követően elvette a rendőrnő fegyverét, és gépkocsival elmenekült a helyszínről. Az autót összetörve később a településen megtalálták.

A gyanúsítottat a nantes-i csendőrség több száz tagja kereste.

Az üggyel egyelőre a terrorellenes ügyészség nem foglalkozik, de a rendőrség nem zárt ki semmilyen lehetőséget, így a terrortámadásét sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.