Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 14. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Bekövetkezett az, amire a piacok számítottak, ma reggel a Moody’s egy fokozattal rontotta a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát.

Szintén egy fokozattal 'vágta meg a Société Générale adósbesorolását. A hír nem jó olvasat a globális és regionális bankszektorra nézve sem, illetve a cseh Komercni bank számára is negatívum – írják az Equilor elemzői. A kilátás negatív, ami a további leminősítés veszélyét rejti. A BNP Paribas besorolását egyelőre nem változtatta meg a Moody’s, de továbbra is figyelőlistán tartja.

A hitelminősítő június közepén már kifejezte aggodalmait a francia bankok kitettségét illetően.A feltehetően legnagyobb görög kötvénykitettséggel rendelkező francia bankok papírjai folyamatos nyomás alatt vannak, a felerősödött pánikhangulatban egyre többen menekülnek e részvényekből. Az árfolyamesésnek egyelőre leginkább az a tény vet gátat, hogy nem lehet shortolni a francia bankpapírokat, amely elég borús kilátásokra ad okot. A francia jegybank elnök szerint a francia bankoknak nincs szükségük tőkebevonásra a mostani kockázatok kezeléséhez, de állandóan növelniük kell tőkefedezetüket azért, hogy 'a csúcson' maradjanak. Azt mondta, hogy a francia bankokat nem fenyegeti veszteség Görögország miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.