Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 17. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevesebb csalás volt a Szigeten idén

Kevesebb csalás volt a Szigeten idén

Kevesebb csalást és szabálytalanságot követtek el idén az értékesítők a Sziget Fesztiválon - tájékoztatott a NAV.

A hatóság ellenőrei és pénzügyőrei a szervezőkkel szoros együttműködésben idén is már a fesztivál hivatalos kezdete előtt megkezdték az ellenőrzést, és a fesztivál ideje alatt is folytatták azt.

Az adóhatóság összesen 110 ellenőrzést végzett, elsősorban az esti órákban. Az adómorál javulásának egyértelmű bizonyítéka, hogy nyugtaadási kötelezettség elmulasztását mindösszesen 5 alkalommal tapasztaltak a revizorok, és be nem jelentett alkalmazottat sem találtak. Egy alkalommal azonban a vállalkozás a helyszínen nem rendelkezett számlatömbbel, illetve többször hiányzott a pénztárgép gépnaplója, hat alkalmazott esetében pedig késedelmes bejelentést tártak fel az ellenőrök.

A revizorok a BRFK munkatársaival közösen az illegális jegyárusítókat is szűrték, és egy magánszemélyt tetten értek a fesztivál bejáratánál.

Az adóhatósági ellenőrzések mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei is fokozottan vizsgálták a Sziget fesztiválon értékesítőket. A hatóság a fesztivált megelőzően tájékoztatta a szervezőket az alkoholtermékekkel kapcsolatos fontosabb jogszabályi változásokról.

A pénzügyőrök nemcsak a rendezvény értékesítési helyein, hanem a fesztivál környezetében, Óbudán is végeztek ellenőrzéseket, összesen 134 alkalommal. Azonban csupán 5 esetben állapítottak meg kisebb súlyú, adminisztratív jellegű szabálytalanságokat, melyek sem a fesztiválozók, sem a költségvetés érdekeit nem sértették.

Az ellenőrzést végző hatóságok egybehangzó véleménye szerint a jogkövető magatartás évről évre erősödik a Sziget fesztiválon, ami egyrészt a jól szervezettségnek köszönhető, másrészt pedig a vállalkozók szigorú szerződésének is, amely a törvénysértőknek korlátozza vagy tiltja a fesztiválon való további részvételt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: sziget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.