Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2018. Június 03. 15:30, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a 47 éves monori férfival szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott Kaposváron több családi házba betört.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott tavaly októberi szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el Monoron, mely miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. Miután a vádlott erről tudomást szerzett előbb egy Kaposvár környéki faluban, majd egy kaposvári garázsban rejtőzött el, utóbbi helyen tartotta fia élettársa az autóját. A vádlott februárban és márciusban kölcsön kérte a kocsit, mivel az volt célja, hogy azzal jár majd betörni, de erről a tulajdonosnak nem számolt be.

A vádlott ebben az időszakban öt családi házba tört be úgy, hogy az ingatlanok közelében leparkolt, majd feszítővassal a bejárati ajtót vagy valamelyik ablakot feltörte, és készpénzt, ékszereket, karórákat, illetve könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket lopott el. Előfordult, hogy az egyik családi házból két nagyméretű televíziót és egy házimozirendszert vett el több mint 300 ezer forint értékben, de a legkisebb zsákmánya is majd 40 ezer forint körüli értéket tett ki.

A vádlott a lopott dolgokat zálogházakban, illetve az interneten keresztül értékesítette, azonban a rendőrök több vevőt is felderítettek, a dolgokat lefoglalták, majd visszaadták eredeti tulajdonosuknak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsa el, mivel a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt.

Címkék: betörő, Kaposvár, Monor

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 06:00, hétfő | Belföld

Mentőmotoros szenvedett balesetet a 71-esen

Megkülönböztető hang- és fényjelzést használó mentőmotoros szenvedett balesetet szombaton a 71-es úton egy szabálytalan autós miatt.

2022. Június 27. 05:00, hétfő | Belföld

Néhol 40 fok közeli meleg is lehet

Fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli meleg is lehet a következő napokban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

2022. Június 26. 17:01, vasárnap | Belföld

Tizenhét körözött kamiont foglaltak le Nagylakon és Csanádpalotán

Tizenhét, az olasz hatóságok által körözött kamiont foglaltak le a magyar rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen és a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

2022. Június 26. 15:44, vasárnap | Belföld

Júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost