Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 28. 08:46, szerda | Belföld

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Magyarország képes arra, hogy az államadósságot csökkentse, a GDP-arányos államadósság mutatója az európai uniós átlag alatti

- mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A visegrádi országok általában alacsony államadóssággal "dolgoznak". Magyarország esetében a rendkívül nagy államadósság csökkentése zajlott 2019-ig, és 66 százalék körülire csökkent. Majd "kényszerűen, mindenkivel együtt" a 2020-as évben a koronavírus-járvány megemelte az államadósságot, és ezt követően újra csökkent, de ez a szint magasabb mint a környező országoké - közölte.
Kovács Árpád szerint válságkezelés szempontjából nem tekinthető az európai gyakorlattól lényegesen eltérőnek a magyar. A munkahelyek védelmére óriási erőfeszítések történtek, és emiatt a magyarországi munkanélküliségi adatok nem váltak olyan tragikussá mint az Európai Unióban. Magyarország a 4 százalék körüli munkanélküliségi adatokkal nagyon előkelő helyet foglal el az európai palettán, és ez messze jobb mint az európai átlag - mutatott rá.
Az inflációról szólva Kovács Árpád azt mondta, látható, hogy a jegybank fékező lépéseket tesz, és ennek a sorába tartozik az alapkamat emelése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.