Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 03. 07:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

Mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak. Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot. A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.