Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 08. 15:14, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Magyar lányok felemás ütésváltásai

Magyar lányok felemás ütésváltásai

Szávay Ágnes sérülés miatti kényszerszünete miatt jelenleg Arn Gréta (63. a világranglistán), Czink Melinda (143.) és Babos Tímea (153.) képviseli magas szinten a magyar női teniszt.

Az idénykezdet Arnnak rosszul sikerült, hiszen Auckland után Hobartban is kiesett, viszont Czink felkerült a nagy sydneyi WTA-torna főtáblájára, Babos pedig döntőzött egy kínai ITF-versenyen.

Szávay Ágnes egykori 13. helye a női teniszezők világranglistáján olyan, mintha évszázadokkal ezelőtt született volna, pedig nem, a 2008 áprilisi előkelő pozíció nincs még négyesztendős. Kivívója azonban jelenleg deréksérüléssel küzd, fáradásos törést találtak a csigolyáján, fél éve inaktív. Egyelőre a műtétet próbálja elkerülni, hogy mikor térhet vissza tétért a teniszpályára, azt még ő maga sem tudja.

Arn Grétát is kételyek emészthetik, hogy a tavalyival ellentétben most miért kezdte olyan rosszul a idényt. Egy éve az új-zélandi Aucklandban WTA-tornát nyert, idén azonban címvédőként a kezdő körben elvérzett. Az ausztráliai Hobartban sem tudott javítani, hiszen szintén az első fordulóban kapott ki a 220 ezer dolláros összdíjazású megméretésen, méghozzá 6:4, 7:5-re a hazaiakat képviselő Anastasia Rodionovától. Az orosz születésű rivális 108. a világranglistán, tehát nem az verhetetlen kategória, bár korábban már négyszer múlta felül honfitársunkat, aki csak egy előző évi eastburne-i meccsnyeréssel tudott válaszolni. Arn bizonyosan hátra fog lépni a 63. helyéről, hiszen egy héten belül sok pontot veszített, kérdés, legalább a közeledő Australian Openen éri-e sikerélmény.

A 153. Babos Tímeát viszont már érte az idén, hiszen három hazai és egy dél-koreai riválist legyűrve döntőzött a kínai Csünacsouban rendezett 50 ezer dolláros ITF-tornán. A végén ugyan 6:3, 6:3-ra kikapott a veterán Date-Krumm Kimikótól (87.), de ez nem szégyen, elvégre a 41 éves japán hölgy még 1995-ben 4. helyen állt a világranglistán, 1996-ban pedig négy közé jutott Wimbledonban. Babos élete második és harmadik évét töltötte akkoriban... Most viszont nagyon szökkenhet előre, a 130 közelébe, amilyen magasságban még sosem járt.

Czink Melinda (143.) ugyan még nem közelíti eddigi legjobbját (37. hely 2009. szeptember végén), de hosszú kihagyás utáni visszakapaszkodása folyamatosnak tűnik. Legutóbb a 637 ezer dolláros sydneyi torna selejtezőjében szerepelt jól, hiszen három győzelmet aratva feljutott a 32-es főtáblára. Vasárnap a görög Eleni Danilidut (90.) verte 6:7 (5-7), 6:4, 6:4-re, az első körben pedig a dél-afrikai Chanelle Scheepersszel (38.) találkozik.

Három honfitársnőnk tehát külön utakon jár, reményeink szerint legközelebb mindenkiről sikeres meccsek után számolhatunk be. Bár a profi tenisz már csak ilyen: egyszer fent, egyszer lent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.