Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 16. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyar nő holttestére bukkantak Hollandiában egy tetőcsomagtartóban

Magyar nő holttestére bukkantak Hollandiában egy tetőcsomagtartóban

Magyar nő holttestére bukkantak a holland rendőrök egy tetőcsomagtartóban, amelyet a múlt héten dobhattak be az észak-hollandiai Orvelte település melletti csatornába - jelentette az NlTimes hírportál kedden.

A hírportál tudósítása szerint a tetőcsomagtartót múlt hét hétfőn vette észre a vízben egy járókelő, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A 37 éves áldozatot már jó ideje keresték a rendőrök, mert eltűnt.

A holttest megtalálása után a nő volt férjét, egy 52 éves asseni fogtechnikust pénteken őrizetbe vették. A rendőrség úgy véli, hogy a tetőcsomagtartót ő dobhatta bele a csatornába február 7-én, szombaton. Egy szemtanú arról számolt be, hogy azon az estén egy furgon lámpáit látta világítani a helyszínen, és arra is figyelmes lett, hogy a gépkocsi vezetője a települést átszelő folyó hídjától nem messze egy nagyobb méretű, bőröndnek tűnő tárgyat dob a vízbe.

A hatóságok szerint a 37 éves magyar nő tavaly februárban tűnt el. Édesapja a Dagblad van het Noorden című holland napilapnak azt mondta, hogy a család már 2020-ban bejelentette a nő eltűnését, és a rendőrség most arról tájékoztatta, hogy lánya körülbelül egy hónapja halhatott meg. Az újság szerint a nő prostituáltként dolgozott és kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozhatott. A hatóságok egyelőre nem közölték a halál okát.

A házaspár két gyermeket nevelt, de a gyermekvédelmi hatóságok 2019-ben kiemelték őket a családból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni