Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. November 08. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakájához

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakájához

Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakája programhoz, amely lehetőséget ad a cégeknek a jó gyakorlatok egymás közötti megosztására - jelentették be a szervezők kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) helyettes államtitkára méltatta az IFKA gazdaságfejlesztésben betöltött szerepét, azt, hogy európai uniós és hazai forrású programokat is lebonyolít.

A helyettes államtitkár azt mondta, ezek sorozatába tartozik a Modern gyárak éjszakája is, amely iparpolitikai, gazdaság- és vállalkozásfejlesztési szempontból is fontos, ugyanis a vállalkozások fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul a legjobb gyakorlatok megosztása.

Bókay Márton reményét fejezte ki, hogy egyre több üzem fog bejelentkezni, hogy fogadhassa az érdeklődőket mind a vállalati szférából, mind a lakosság köréből.

Szabados Richárd, IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a cégek Budapesten és vidéken is csatlakozhatnak a Modern gyárak éjszakája programhoz. A nyilvános rendezvény november 10-én, pénteken délután 4 órakor indul, így az összes helyszínen egy időben kezdődhet a gyáregységek látogatása. Míg tavaly mintegy 70 cég csatlakozott, számuk az idén már meghaladta a 80-at, és a jelentkezés még nem zárult le.

Kiemelte, hogy a program jól illeszkedik az IFKA stratégiájába, mert gazdaságfejlesztési ügynökségként az a küldetése, hogy minden eszközzel támogassa a Magyarországon működő vállalkozásokat.

A www.moderngyarakejszakaja.hu/ oldalon érhetőek el az eseményhez csatlakozó gyáregységek, amelyek a nehézipartól a könnyű- és a feldolgozóiparon át az egészségügyi iparig mindenféle ágat képviselnek. Az érdeklődők ugyanezen a honlapon regisztrálhatnak az eseményre, amelyre tavaly csaknem 13 ezren látogattak el személyesen vagy online.

A Modern gyárak éjszakájára látogatóként különösen az egyetemistákat, főiskolásokat és a szakképesítésben részt vevőket várják, akik már azon gondolkodnak, hol dolgozhatnának a jövőben. Az esemény azonban mindenki, így családok és más vállalkozások képviselői számára is nyitott - mondta el Szabados Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során