Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2022. Március 24. 10:03, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/RealRoxette

Marie Fredriksson nélkül is lesz Roxette

Marie Fredriksson nélkül is lesz Roxette

Az énekesnő 2019-ben elhunyt, ám a világhírű svéd popcsapat új énekesekkel lemezt készített, és Per Gessle zenei mindenessel még idén turnéra indul PG Roxette néven.

A csapat új kislemeze májusban jelenik meg, az album szeptemberben, és turné is lesz. Per Gessle Helena Josefssonnal és Dea Norberggel készítette a PG Roxette új dalát, mindketten régóta dolgoznak együtt vele és a Roxette-tel - írta a dealmakerz.co.uk.

"Marie-t nem lehet helyettesíteni, és nem is akartam semmi ilyesmit. Csodálatos időszakot töltöttünk együtt, ugyanakkor izgalmas, ha képes vagy valamit folytatni, még ha másként is. Ha Marie élne, természetesen együtt csináltuk volna" - hangsúlyozta sajtóközleményében Per Gessle.

Az új lemez már elkészült, a stúdióban Gessle mellett a régi Roxette-zenészek, Jonas Isaacsson, Clarence Oformann, Magnus Burgesson és Christopher Lundquist játszották fel a dalokat. A korábbi dobos, Billy Alsing szintén nem lehetett már köztük, ő 2020-ban hunyt el.

"Nem könnyű megújulni, amikor olyan régóta vagy benne a dolgokban. Néha úgy érzed, ismétled magad, olykor azonban ismeretlen vizekre evezel és kíváncsi leszel, és akkor úgy érzed, ez az életed, képes vagy megcsinálni" - fogalmazott Per Gessle.

A zenész hamarosan tizenkét koncertből álló szólóturnéra indul, amelyen egész eddigi pályafutásából szemezget dalokat.

A Roxette második, Look Sharp! című lemezével 1988-ban robbant be a nemzetközi popéletbe. Az albumon szerepelt az It Must Have Been Love, a The Look, valamint a Listen to Your Heart is: mindhárom vezette az amerikai slágerlistát. 1991-ben jelent meg a harmadik Roxette-album, a Joyride, amelynek címadó kislemeze szintén felkúszott a Billboard-lista élére. 1993-ban a Roxette első nem angol anyanyelvű csapatként adhatott akusztikus koncertet a Music Television Unplugged-sorozatában.

A duó tíz stúdiólemezt készített, több mint 80 millió lemezt adott el világszerte és számos koncertturnét tartott.

Címkék: roxette

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 19. 08:03, hétfő | Bulvár

Eljegyezték az Operettszínház balerináját, aki egy budapesti házomlásnál sérült meg súlyosan

Eljegyezték Tóth Nikolettet, a Budapesti Operettszínház balerináját, aki nyáron szenvedett súlyos sérüléseket a fővárosban, miután az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára.

2022. Szeptember 11. 15:01, vasárnap | Bulvár

Kiemelték a Dunából az elsüllyedt Teslát

A nagy értékű gépkocsi még kedden csúszott a folyóba a tököli komplehajtónál.

2022. Szeptember 11. 12:53, vasárnap | Bulvár

9 hónapos csecsemő halt meg Bécsben, 11 éves testvére ölhette meg

Meghalt Bécsben egy 9 hónapos csecsemő, miután kiesett egy ház erkélyéről. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a kicsi halálában a 11 éves testvére is szerepet játszhatott.

2022. Szeptember 10. 15:17, szombat | Bulvár

A 20 éves Kowalsky meg a Vega jövőre a Sportarénában ünnepel

Húszéves jubileumát ünnepli jövőre a Kowalsky meg a Vega. A zenekar ebből az alkalomból 2023. február 18-án a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet - közölték a szervezők az MTI-vel.