Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 27. 15:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a többszörösen körözött férfi

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a többszörösen körözött férfi

Hiába menekült és próbált elbújni a rendőrök elől egy 35 éves férfi Tárnokon, végül megbilincselték. Két érvényben lévő elfogatóparancs, több lopás és eltiltás hatálya alatti vezetés volt a rovásán.

Érden akarták igazoltatni a rendőrök egy kocsi sofőrjét csütörtök délután. A férfi látva a rendőrök szándékát, gázt adott és Tárnok felé vette az irányt. A járőrök követni kezdték, majd egyszer csak a férfi fékezett, kipattant a kocsiból, átugrott egy kerítésen, és egy ház teraszára mászott fel, ott próbált elbújni a rendőrök elől – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a férfi az egyenruhások többszöri felszólítására sem volt hajlandó lemászni a teraszról, így a rendőrök mentek érte. Elfogták és előállították a 35 éves férfit. Hamar kiderült, hogy az érdi és a nagykátai rendőrkapitányság lopás miatt kereste, a Budapest Környéki Törvényszék pedig korábban a járművezetéstől eltiltotta.

A gyanú szerint férfi még tavaly év végén egy százhalombattai ipari területen parkoló teherkocsiból 68 kávéfőzőt lopott el közel 16 millió forint értékben, ez év elején egy másik jármű rakományát védő plombát levágta, ahonnan egy tucat gőzvasalót, eszpresszógépet, több citrusprést, valamint számtalan elektronikai terméket vitt magával, mintegy 3 millió forintos kárt okozva a sértettnek. A rendőrök az eljárásban tovább vizsgálódnak, hogy más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével még összefüggésbe hozható-e a fiatal férfi. U. Pál kihallgatásán a lopásokat tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal is élt, azonban azt elismerte, tudatában volt, hogy a bíróság eltiltotta a vezetéstől, de azt hitte az már lejárt.

Az őrizetbe vett férfivel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.