Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Május 29. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: redbull.com

Megszűnik a Red Bull Air Race, Zamárdiban lesz az utolsó előtti verseny

Megszűnik a Red Bull Air Race, Zamárdiban lesz az utolsó előtti verseny

Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja, július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét.

A Red Bull szerdán honlapján jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a műrepülős vb-t, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt.

"Ezek az események a világ legkivételesebb pilótáinak adtak lehetőséget arra, hogy alacsony repülési magasságban, nagy tempóban bemutatott extrém manőverekkel mérjék össze tudásukat" - írta közleményében a Red Bull.

A sorozat megszűntetését az osztrák cég azzal indokolta, hogy bár az Air Race a legmagasabb minőségű sportrendezvények egyike, mégsem vonzott olyan nagy létszámú érdeklődőt, mint más, a Red Bull által rendezett világesemények.

A műrepülős vb-sorozat június közepén az oroszországi Kazanyban folytatódik, majd a Balatonra, Zamárdiba látogat a mezőny július 13-14-én. Az utolsó Red Bull Air Race-viadalt Japánban rendezik szeptember elején.

A magyarországi futamra 13. alkalommal kerül sor, ez rekord a sorozat történetében, ugyanakkor most először nem Budapest lesz a helyszín, miután február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.

Az idei szezon február elején Abu-Dzabiban indult, eredetileg nyolc versenyből állt volna, de a mostani közlemény szerint már csak három helyszínen, Oroszországban, Magyarországon és Japánban lesz futam.

Címkék: air race, red bull, zamárdi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során