Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Október 16. 09:23, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Minden régióban lehet jelentkezni a fiatalok vállalkozóvá válását támogató programra

Minden régióban lehet jelentkezni a fiatalok vállalkozóvá válását támogató programra

Magyarország minden régiójában lehet jelentkezni a fiatalok vállalkozóvá válását támogató uniós programra, amelynek keretében a 18-30 éves álláskereső fiatalok több hetes vállalkozói képzésen vesznek részt,

a szakemberek segítségével összeállított üzleti tervükhöz 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak - hívja fel a figyelmet a programban közreműködő Magyar Iparszövetség (OKISZ).

A Magyar Iparszövetség közölte: a program keretében Magyarországon a rendelkezésre álló 3,94 milliárd forintból 1300 vállalkozás részesülhet támogatásban, amelyből 330 vállalkozás a Közép-Magyarország régióban jön létre.

Vadász György, a szövetség elnöke úgy látja, hogy a fiatalok beilleszkedését a gazdaságba, a munkába, a társadalmi környezetbe támogatni kell, ezt segítheti a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program európai uniós forrásból.

Megjegyezte: fontos, hogy a fiatalok itthon találják meg a helyüket, és ne az országhatáron túl lássák boldogulásukhoz a lehetőséget.

A kisvállalkozói érdekképviselet vezetője szerint egyre nehezebb a családi vállalkozások átörökítése amiatt, hogy nem akarják a fiatalok folytatni üzletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;