Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 13. 09:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu | kép: DonZorro

Mínusz 17 fokig hűlt a levegő

Mínusz 17 fokig hűlt a levegő

Mínusz 17,1 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet csütörtökre virradóra a Baranya megyei Old közelében. A délelőtt folyamán napos időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között várható

A Baranya megyében fekvő Old közelében -17,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Az ország nagy részén felhőtlen az égbolt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyen havazik. A nap nagy részében kevés felhő, túlnyomóan napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között várható. Késő estére nyugaton -3, -9, keleten -7, -12 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat honlapján olvasható veszélyjelző figyelmeztetése szerint csütörtökön Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Felkészültünk a télre

Az elmúlt napokban minden érintett minisztériummal egyeztettek a téli felkészülésről – közölte Bakondi György pénteken. Az elmúlt csütörtökön 115 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tízet a kihűléstől. Az energetikai és az útágazat is felkészült a télre, a személyi feltételek, az eszközök, valamint a szükséges források is rendelkezésre állnak. Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. 143, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 751 járművet, önjáró hómarókat, illetve adapterekkel szerelt teherautókat tart készenlétben. A kereskedelmi gáztárolók 50 százalékra vannak feltöltve, ezt kiegészítik a stratégiai tárolókban lévő készletek.

Moratórium

December elsején életbe lépett a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni. A kilakoltatási moratórium mellett október 15-e és április 15-e között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket. Felfüggeszti december 21. és január 2. között a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél a Tigáz. Az EDF Démász a múlt héten közölte, hogy december 20. és 2013. január 6. között nem kapcsolja ki az áramot a számlatartozással rendelkező lakossági ügyfeleinél. Ugyanígy jár el az E.ON csoport is december 20. és január 7. között.

Címkék: Időjárás-fagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár