Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 23. 07:13, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Németországba látogat a Pápa

Németországba látogat a Pápa

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette németországi látogatásának első állomására, Berlinbe érkezett csütörtökön XVI. Benedek pápa.

A katolikus egyházfő összesen négy napot tölt szülőhazájában. A mostani Németországi vizit az első hivatalos állami látogatása. Erre utal, hogy a Vatikán 'államfője' találkozik Christian Wulff elnökkel és Angela Merkel kancellárral is, délután pedig beszédet mond a Bundestagban.

A tervezett parlamenti beszéd meglehetős vitát váltott ki, és mintegy 100 ellenzéki képviselő bejelentette, hogy azt bojkottálni kívánja. Álláspontjuk szerint ugyanis a program ellentétes az állam és az egyház szétválasztásának az alkotmányban rögzített elvével - adta hírül a köztévé.

A beszéd idejére különböző - a katolikus egyház politikája, elsősorban szexuális tanai ellen tiltakozó - civil szervezetek tüntetést jelentettek be. A tervezett tiltakozásokkal kapcsolatban a katolikus egyházfő útban Berlin felé a repülőgép fedélzetén úgy nyilatkozott, hogy ez normálisnak számít egy szabad társadalomban. A pápa szerint a tiltakozás ellen nem lehet szót emelni, ha civilizált módon zajlik. Örömmel látogatok Németországba. Ebben az országban születtem, és a gyökereket nem szabad elvágni - fogalmazott az egyházfő.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.