Hírek
2013. Március 19. 05:00, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Növelik a mellrák kockázatát a magas zsírtartalmú tejtermékek
A mellrákkal való diagnosztizálást és kezelést követően az étrend nagyban befolyásolja az illető hosszú távú túlélési esélyeit - írja a Fox News. Egy új tanulmány szerint azoknál a nőknél, akik magas zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztanak a diagnózist követően, nagyobb eséllyel fogják életüket veszteni a betegség kiújulásától.
Dr. Candyce Kroenke, kutatásvezető, kaliforniai professzor elmondta, hogy a zsíros tejekben, tejtermékekben ösztrogén található, a vemhes tehenektől származó tejben pedig még több is. A természetben azonban a vemhes tehenek egészen addig nem adnak tejet, amíg nem hozzák világra borjaikat.
A nyugati társadalmakban, ahol a tejtermelésnek hagyománya van, ott a tejtermékek, mivel természetesen fogyasztják őket, zsírosak és ösztrogén szintjük is jóval magasabb, mint a feldolgozott, zsírszegény, vagy 1-2 százalékos zsírtartalmú tejeknek.
Azoknak a nőknek, akiket mellrákkal diagnosztizáltak, a szervezetükben lévő magasabb az ösztrogén-szint kiválthatja a betegség visszaesését. A kutatók szerint ezért minél több zsíros tejterméket fogyaszt a páciens, annál nagyobb a valószínűsége a mellrák kiújulásának, s végső soron a halálozásnak.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld
Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését
Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.