Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 09. 14:01, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Otthon alvó nőre támadt a kegyetlen férfi

Otthon alvó nőre támadt a kegyetlen férfi

Befejezték a rendőrök annak a férfinek az ügyét, aki a gyanú szerint éjjel támadt otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elfutott.

Munkából váci otthonába térve feküdt le aludni 2021. október 24-én este a 47 éves asszony. Hajnali 1 órakor arra riadt, hogy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, hangja alapján férfire tippelt. A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli! A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy mivel az asszony nem engedelmeskedett, a férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is. Felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd az alkartörést és a fején zúzódásokat elszenvedett, súlyosan sérült áldozatát sorsára hagyva és az egyik táskát útközben eldobva elmenekült.

A váci rendőrök hajtóvadászatot indítottak az éjszakai rabló után. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi illetőségű H. Zsolt. Kihallgatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

Otthonát átkutatva a nyomozók barna és zöld kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, a szakértői vélemény alapján delta-9–THC-t tartalmaznak, ami kábítószernek minősül. A mintavétel a szervezetében a szintén kábítószernek minősülő amfetamint mutatta ki. A 43 éves férfi lakásában megtalálták és lefoglalták az áldozattól elrabolt másik táskát, iratokat valamint személyes tárgyakat, amelyek erősítették a megalapozott gyanút.

Az is kiderült, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésének napján járművel közlekedett annak ellenére, hogy a Váci Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől.
A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő H. Zsolt ellen a felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettének, kábítószer birtoklása, illetve járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.