Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 13. 13:31, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Párttá alakult a 4K!, amely nem csatlakozik az Együtt 2014-hez

Párttá alakult a 4K!, amely nem csatlakozik az Együtt 2014-hez

Párttá alakult a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!), miután a Fővárosi Bíróság bejegyezte kérelmét - jelentette be az új párt elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Istvánffy András arról is beszélt, hogy nem csatlakoznak a Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök "által fémjelzett" Együtt 2014-hez.
A pártelnök emlékeztetett arra: nyár óta az Új pólus nevű szövetségi rendszer kialakításán dolgoztak az LMP-vel, a Millával és a Szolidaritással, de utóbbi kettő ősszel "beállt az egyik volt szocialista miniszterelnök mellé", aki "a megújulás szempontjából hiteltelen", mert a jelenlegi kormányhoz hasonlóan az egyenlőtlenségeket növelő megszorító politikát folytatott.
Elmondta, céljuk, hogy "az elmúlt 20 év igazságtalanságait orvosolják", ezért szeretnék csökkenteni a társadalmi különbségeket, növelni "a bejelentett, tisztességes" munkahelyek számát, és szeretnék, ha megvalósulna a részvételi demokrácia.
A 4K! céljának nevezte ezenkívül, hogy a gazdasági és a politikai elit összefonódását felszámolják, a politikusok visszahívhatók legyenek, illetve a további privatizációkat megakadályozzák.
Hozzátette: "az Orbán-rendszer felszámolásával" új köztársaságot szeretnének létrehozni. Jövő nyáron vagy ősszel megállapodás megkötését tervezik a demokratikus erőkkel a jogállam helyreállítására, melynek érdekében új választási törvényre és "új, tisztességes választások megtartására" van szükség.
Hangsúlyozta: elképzeléseik szerint a 2014 után létrejövő új parlamentnek új alkotmányt kellene megalkotnia, amelynek elfogadásáról a lakosságnak népszavazással kellene döntenie, s ezután újabb országgyűlési választásokat kellene kiírni.
Kitért arra: a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felmérése szerint a biztos pártválasztók két százaléka szavazna rájuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk