Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 12. 08:47, kedd | Bulvár
Forrás: mti/fotó: instagram.com/pink/

Pink a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában

Pink a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában

Pink a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában a PPL szerzői jogi csoport közlése szerint.

A rangsort a brit rádióállomások és televíziócsatornák zenehasználati és -sugárzási adatai alapján állították össze. Pink megelőzte mások mellett Madonnát, Katy Perryt, Rihannát, Lady Gagát és Adele-t - írta hétfőn a BBC News.

Az amerikai Pink - eredeti nevén Alecia Moore - a századfordulón adta ki R&B-jellegű debütáló albumát Can't Take Me Home címmel, melyen olyan slágerré vált dalok szerepeltek, mint a Most Girls, a You Make Me Sick és a There You Go. Később rockosabb, majd kissé poposabb albumokkal jelentkezett. Legnagyobb slágerei között van a Just Give Me A Reason, a Try, a What About Us, a Sober és a Walk Me Home, melyek megjelenésük után hosszú ideig a slágerlisták élén maradtak.

A lista második helyén a négy évtizede a zenei világ meghatározó énekesévé vált Madonna áll. Harmadik helyre Katy Perry került, akinek harmadik, Teenage Dream című lemeze a 2010-es évek egyik legnépszerűbb albuma volt. Rihanna a negyedik, Lady Gaga az ötödik helyen szerepel.

Nagy-Britanniát a ranglistán a 6. helyen lévő Adele és a 9. helyen végző Little Mix képviseli. Adele 2011-ben megjelent második stúdióalbuma minden idők egyik legsikeresebb albuma volt, több mint ötmillió példányban kelt el, mind a Brit Awards, mind a Grammy-díjak átadóján megkapta az év albumának járó elismerést.

Bár Adele a világ egyik legtöbb lemezt eladó művésze, eddig csupán három stúdióalbumot adott ki, míg Pink már hetet.

A lista 7. helyén Beyoncé, 8. helyén Kylie Minogue végzett, őket a sorban a Little Mix után Whitney Houston, Taylor Swift, a Sugababes, Kelly Clarkson, Dua Lipa, Ellie Goulding, Christina Aguilera, Diana Ross, Jess Glynne, Rita Ora és Ariana Grande követi.

Címkék: Dal, előadó, pink

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.