Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 27. 07:03, vasárnap | Életmód
Forrás: mno.hu / MTI

Rossz hír az allergiásoknak

Rossz hír az allergiásoknak

A napokban a pázsitfűfélék okozhatnak tüneteket az arra allergiásoknak, de egyre több allergén is most kezd virágozni – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebookon szombaton.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentése szerint ezen a héten az esős időjárás következtében kedden csökkent, szerdától azonban ismét kissé erősödött pollenterhelés. A pázsitfűfélék virágporát közepes koncentrációban regisztrálták, de Zalaegerszegen, Győrött és Miskolcon elérte a magas szintet is.

Emellett Pécsett a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kőris, a fővárosban az eperfafélék, Zalaegerszegen a platán pollenjei is okozhattak problémát. Tüneteket okozó mennyiségben volt jelen még a fenyőfélék, illetve a csalánfélék virágpora is. Szintén elindult a hárs és a bálványfa pollenszórása is, de még csak alacsony koncentrációt mértek.

Továbbra is tüneteket okozó mennyiségben vannak jelen a légkörben az allergén gombák, melyek közül az Altrernaria koncentrációja magas, a Cladosporiumé nagyon magas szintet is elért – írta az ÁNTSZ.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.