Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. Szeptember 25. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: Ügyészség

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség a külföldi hivatalos személy vonatkozásában üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és külföldi hivatalos személy működésével kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozása során őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint egy magyar férfi 2020-2022. években azt ígérte több külföldi állampolgárságú személynek, hogy részükre anyagi ellenszolgáltatásért cserébe különböző afrikai országok tisztviselőin keresztül elintézi, hogy ezen országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak.

A magyar állampolgárságú férfi ezen felül a saját, nem Magyarországhoz köthető nemzetközi tisztségei elnyerése, illetve megtartása érdekében is adott át jogtalan előnyt egy külföldi ország magas beosztású hivatalos tisztviselőinek.

A nyomozó főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, majd sikerrel indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma döntött, és az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve – egy hónapra – elrendelte az elkövető letartóztatását.

A gyanúsított az eddigi eljárás során nem tett vallomást és fellebbezett a bíróság letartóztatásáról rendelkező végzése ellen.

A kép csak illusztráció (Pixabay)

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 19:52, vasárnap | Belföld

Novák Katalin: itt van velem lélekben tizenötmillió magyar ember

2022. November 27. 11:35, vasárnap | Belföld

Ketten meghaltak egy balesetben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton

Két férfi meghalt, amikor egy autó és egy busz összeütközött vasárnap reggel a Ferihegyi repülőtérre vezető úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. November 27. 11:33, vasárnap | Belföld

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: