Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Szeptember 12. 07:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szombaton kezdődik a Kutatók éjszakája regisztrációja

Szombaton kezdődik a Kutatók éjszakája regisztrációja

Szombattól regisztrálhatnak az érdeklődők az idei Kutatók éjszakája azon programjaira, amelyeken csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők.

A regisztráció délelőtt 10 órakor kezdődik a www.kutatokejszakaja.hu honlapon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A kétnapos rendezvény során szeptember 27-én és 28-án országszerte 260 helyszínen több mint 2600 program várja az érdeklődőket.

Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel.

Az eseményhez számos budapesti és vidéki múzeum, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum is csatlakozott.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A szervezők közlése szerint tavaly csaknem 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte csaknem félezer városban több mint egymillióan tudtak bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.