Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 14. 07:16, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tíz évig megfigyelték a fiatal lányokat

Tíz évig megfigyelték a fiatal lányokat

Azok a lányok, akik gyakrabban eszegetnek, kevésbé híznak, mint azok, akik kevesebbszer étkeznek, de akkor kiadósan – állítják egy amerikai felmérés készítői.

2100 lány étkezési szokásait és testsúlygyarapodását, derékbőségének változását követték nyomon tíz éven át a Kaliforniai Egyetem kutatói. A Berkeleyből, Washingtonból és Cincinattiből választott „mintalányok” a startkor 9-10 évesek voltak. A végeredmény szerint azoknak a testtömegindexe, akik naponta hatnál is többször ettek valamit, átlagosan 6,5 ponttal emelkedett tíz év alatt, míg azoké, akik legfeljebb háromszor étkeztek, 7,8 ponttal. A leggyakrabban evők derékkerülete átlagosan 10 centivel és 2 milliméterrel gyarapodott, az utóbbiaké már derekasabban bővült: 12,7 centivel 19-20 éves korukra.

A kutatók az adatok kiszámításánál figyelembe vettek egyéb életviteli szokásokat, így a testedzést, a tévézést, és természetesen azt is, hogy a lányok hány kilóval kezdték a dekádot. Azt ugyanakkor nem jegyeztették fel az alanyokkal, hogy mit ettek.

A tanulmány szerzői hangsúlyozták, hogy mindezek alapján túl korai lenne a gyakoribb étkezést lányok, illetve mindenki számára az elhízás megelőzési módjaként javallani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során