Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 14. 15:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tizenhárom év fegyházat kapott a kislányokat erőszakoló pedofil

Tizenhárom év fegyházat kapott a kislányokat erőszakoló pedofil

Szexuális erőszak, szexuális visszaélés és gyermekpornográfia miatt 13 év 9 hónap fegyházra ítélt egy férfit első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.

A bíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi a játszótéren ismerkedve, illetve gyermekfelügyelet címén került közel 12. életévüket be nem töltött kislányokhoz, akiken szexuális erőszakot követett el.

Az egyik, 1998-as születésű sértettel még 2006-ban Csömörön, a játszótéren ismerkedett meg, ahová saját unokahúgát vitte játszani. Többször is találkoztak ott a kislánnyal, a vádlott érzelmileg közel került hozzá. Később a férfi szexuálisan közeledett a lányhoz, az együttlétek alkalmával a sértett ajándékokat kapott. A férfi 2011 és 2013 között általában havonta közösült az akkor már 12. életévét betöltött lánnyal, az aktusokat követően minden alkalommal fényképeket is készített, és arra kérte a kislányt, hogy a kapcsolatukról senkinek ne beszéljen.

Egy másik esetben a férfi a munkahelyén ismerkedett meg egy kolléganője 2004-es születésű lányával. A nő többször a vádlott felügyeletére bízta a kislányt, 2010-től az akkor még csak 6 éves gyerek többször járt a férfi lakásán. A vádlott fokozatosan szexuálisan is közeledni kezdett a kislányhoz, általa erotikusnak tartott pózokba állította be és fényképezte, 2014 augusztusától több alkalommal a szexuális vágy felkeltésére alkalmas játékokat játszott vele.

A férfi lakásán megtartott házkutatás során lefoglalt számítástechnikai eszközökön a sértetteken kívül további, 18. életévüket be nem töltött személyekről készült fotókat is találtak.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, a másodfokú bíróság döntéséig a férfi előzetes letartóztatásban marad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során