Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 15. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több évre ítéltek egy okmányirodai ügyintézőt hamis iratok kiállítása miatt

Több évre ítéltek egy okmányirodai ügyintézőt hamis iratok kiállítása miatt

Öt év tíz hónap börtönre ítélt a bíróság szerdán első fokon egy budapesti okmányirodai ügyintézőt, aki csaknem kétszáz valótlan tartalmú útlevelet és személyi igazolványt

állított ki nem uniós állampolgároknak 2015 júniusa és 2016 decembere között - tájékoztatta a fővárosi főügyész az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a 31 éves nő a XX. kerületi kormányablaknál okmányirodai ügyintézőként dolgozott. Egy szervezett elkövetői kör rávette arra, hogy a többi között ukrán, orosz, azeri, iráni és albán állampolgároknak valótlan tartalmú - a kérelmezők fényképével ellátott, de honosított magyar állampolgárok adatait tartalmazó - magyar magánútlevelet és személyazonosító igazolványt állítson ki.

A vádlott 198 ilyen okmányt állított ki, és ezzel az Európai Unió tagállamának okmányaihoz juttatta a nem uniós polgárokat. Az ügyészség a nő ellen bűnszövetségben elkövetett embercsempészés és 198 rendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt nyújtott be vádiratot. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a nőt a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 5 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezett ellene.

Az ügyben egy ukrán férfit korábban már felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek és kiutasítottak Magyarországról hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettére felbujtás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.