Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 15. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több intézményben látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt

Több intézményben látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt

Több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. A Honvédkórházban részleges látogatási tilalmat vezettek be.

A Semmelweis Egyetem hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegén.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapja szerint a fővárosban a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben van még részleges látogatási tilalom. Ezen felül Pest megyében a törökbálinti tüdőgyógyintézetben van még érvényben szintén részleges korlátozás.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ telephelyein és egyes osztályain az influenzajellegű megbetegedések magas száma miatt hétfőtől részleges látogatási tilalmat vezettek be - tájékoztatta az intézmény este az MTI-t.

A látogatási tilalom a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén működő központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályt és Perinatális Intenzív Centrum (PIC) szervezeti egységét érinti.

A hozzátartozókat arra kérik, hogy látogatás előtt tájékozódjanak a bevezetett korlátozásokról az intézmény honlapján (www.honvedkorhaz.hu).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.