Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 21. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Több millió forint értékben lőttek ki trófeás szarvasbikákat a rapsicok

Több millió forint értékben lőttek ki trófeás szarvasbikákat a rapsicok

Orvvadászat és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfival – köztük egy önkormányzati vezetővel és egy hivatásos vadásszal – szemben a Marcali Járási Ügyészség.

Jelentős kárt okoztak gímszarvas bikák jogosulatlan elejtésével Marcali környéki vadásztársaságoknak.

A vádlottak 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületnek minősülő helyszíneken vadásztak, melynek során három darab - egyenként 1 millió forint vadgazdálkodási értékű - gímszarvas bikát ejtettek el, ráadásul úgy, hogy az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett. Az elejtett gím bikák egyikére a vadak megfigyelését szolgáló GPS jeladó volt felhelyezve, amit az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott, ezáltal további 900 ezer forint kárt okozott a vadásztársaságnak – közölte az ügyészség.

A férfiak a gímszarvas bikák trófeáit egyik társuk lakóhelyére vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később eljuttatta a vadat elejtő vádlottnak.

A hivatásos vadásznak amiatt is felelnie kell, hogy 2020 decemberében a saját vadásztársaságuk területén 2 trófeás gímszarvas bikát lőtt ki és vitt el jogtalanul. Mielőtt azonban a lopott vadakkal az otthonába ért volna, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei intézkedtek, és a vadakat lefoglalták.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A gímszarvas trófeáról készített képet az egyik elkövető mobiltelefonjában találták meg. A másik fotón a nyomozó hatóság a helyszíni kihallgatás keretében a Kötél Speciális Mentőszolgálat bevonásával keresi a megrongált GPS jeladót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során