Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 26. 18:54, hétfő | Belföld

Több mint 15 ezren pálinkáztak a belvárosban

Több mint 15 ezren pálinkáztak a belvárosban

Hódítottak a long drinkek a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon.

Négy napon keresztül 27 kiállító, több mint 400 féle párlat és izgalmas zenés produkciók gondoskodtak a felhőtlen hangulatról a Budapesti Pálinkafesztiválon. A legkedveltebb ital idén is az Év Pálinkája volt, de a kellemes időjárásnak köszönhetően a hűsítő pálinkás long drinkeket is előszeretettel fogyasztották a fesztiválozók.

Több mint 15 ezren látogattak ki május 22-25. között a Városháza Parkba az idei első igazán nyárias hétvégén. A IX. alkalommal megszervezett Budapesti Pálinkafesztiválon ezúttal is különleges párlatok és ínyenc falatok között válogathattak a vendégek. A pálinkafőző mesterekszámára külön öröm volt, hogy a házipálinka-főzés virágzásának idején ilyen szép számmal érkeztek látogatóka rendezvényre, és hogy még mindig ilyen sokan értékelik a szakértelemmel, minőségi alapanyagból főzött párlatokat.

A legjobban idén is Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendje, az Év Körtepálinkája fogyott, de a körtés ételek is nagy sikert arattak. Az ínyencek megkóstolhatták a kéksajtkrémes mézes körtés bagettet vagy a körtés kecskesajtos salátát, de a desszertek között is igazi kuriózumokra leltek az érdeklődők: volt mandulás körtepite és csokis körtekompót, a Pálinkás Édességek házában pedig körtés macaron, valamint körtepárlattal töltött Szamos és Lady Lavender bonbonok várták a vendégeket.

A kellemes időjárásnak köszönhetően népszerűek voltak a különböző főzdék long drinkként kínált italai is. Az Agárdi Pálinkafőzde Gin Tonic-kal, a Rézangyal és a Békési Pálinkaház körte alapú hűsítő italokkal, a Márton és Lányai pedig egy igazán különleges Boróka Tonic-kal készült a látogatóknak.

A kellemes hangulatot gitárkísérettel fokozták a színpadra lépő művészek. A négy nap alatt többek között az Intim Torna Illegál, Egyedi Péter, Járai Márk és Pátkai Rozina biztosította a zenei aláfestést pálinkázáshoz.

„Bár a tavaszi rendezvény gyorsan véget ért, szerencsére nem kell sokat várni a következő Pálinkafesztiválra. Ősszel ismét a Budai Várban pálinkázhatunk majd együtt, ahol ezúttal a legjobb hazai párlatok mellett a whiskyvel ismerkedhet majd meg kicsit jobban a nagyérdemű” – mondta el Maros Róbert, a fesztiválok főszervezője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.