Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. November 01. 14:14, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több ponton változhat az ügyvédi törvény

Több ponton változhat az ügyvédi törvény

Több ponton is változhat az ügyvédekre vonatkozó törvény, az érintettek az igazságügyi minisztérium honlapján értékelhetik a változtatások koncepcióját, amely alapján később elkészülhet a jogszabály módosító javaslata

- mondta ifj. Balsai István ügyvéd kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
A szakember a változtatásokra példaként említette, hogy a jövőben a cégek, vállalatok jogi képviseletét munkavállalóként ellátó jogtanácsosok is az ügyvédi kamara tagjai lehetnek, amivel jogaik és kötelezettségeik is bővülhetnek.

Az igazságügyi tárca törvénymódosítási koncepciója emellett a jelenlegi 8 millió forint többszörösére emelné az ügyvédi felelősségbiztosítás minimális mértékét, továbbá lehetővé tenné, hogy az ügyvédek az adótanácsadás mellett más területen is munkát végezzenek, így például társasház- és vagyonkezelést, valamint biztosítási ügyek intézését - fejtette ki ifj. Balsai István.

Hozzátette, hogy megszűnhetnek a tisztán sikerdíjas ügyvédi megbízások egy minimális ügyvédi rezsióradíj bevezetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.