Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 17. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 csatorna kedd esti műsorában.

Gál Kristóf elmondta: a korábban meghirdetett képzésre május 31-ig több mint 800-an jelentkeztek.

Már meg is kezdődtek az alkalmassági vizsgák. A képzés szeptemberben indul - közölte a szóvivő, hozzátéve: továbbra is várják a jelentkezőket.

Kifejtette: a gyakorlatorientált képzés során tíz hónap alatt intézkedésre jogosult rendőrökké válnak a résztvevők. Az első két hónapban munkavállalóként alkalmazzák a jelentkezőket, ekkor bruttó 210 600 forintot kapnak. A harmadik hónaptól már a rendőrség állományába kerülnek, és próbaidős őrmesterként bruttó 231 706 forint illetményt kapnak. A tízedik hónap végétől teljes értékű rendőrként kezdik el a szolgálatellátást.

Aki részt vesz a képzésen, ingyenesen megszerezheti a "B" kategóriás jogosítványt, biztosítják számára a kollégiumi ellátást, a napi háromszori étkezést, továbbá a tanuláshoz szükséges laptopot, illetve táblagépet.

A képzés után a résztvevők közrendvédelmi járőrként, határrendészeti, útlevélkezelő rendőrként dolgoznak majd, de később más területen is kipróbálhatják magukat, a rendőri életpálya előttük is nyitott.

Gál Kristóf kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány idején átcsoportosításokra volt szükség a rendőrségnél, mivel vissza kellett állítani a határellenőrzést a schengeni belső határon, továbbá a kijárási korlátozási szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a hatósági házi karantén ellenőrzése is a rendőrség feladata.

Az ORFK szóvivője azt mondta, hogy az elmúlt időszakban felértékelődött a hivatásos szolgálati jogviszony. Gál Kristóf kiemelte, hogy aki a rendőrséghez jelentkezik, nem munkát, hanem hivatást választ.

Címkék: képzés, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.