Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 11. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

A „fapados” játékautomaták megszűnésével és a szerveralapúak elterjedésével átrendeződés tapasztalható a szerencsejáték-piacon.

Valószínűleg ennek is betudható, hogy idén eddig hónapról hónapra egyre csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadószámlájára befolyó összeg - írja a Világgazdaság.

A hivatal arról tájékoztatta a lapot, hogy januárban 6756 millió forint, februárban 6449 millió forint, márciusban pedig 5970 millió forint bevételt könyvelhettek el. Tavaly összesen 62 464,7 millió forint gyűlt össze a játékadószámlán. Ez az összeg valamivel kevesebb, mint 2010-ben, mert akkor 62 689,2 millió forint érkezett be. „Április 3-án 6591 darab, játékadó-fizetési kötelezettséggel érintett pénznyerő automata üzemelt” – közölte a NAV.

A pénznyerő ágazat vállalkozóinak adófizetési fegyelmének vélhetően nem tett jót, hogy a játékadó tavaly novemberben a korábbi ötszörösére emelkedett. Az 500 ezer forintos havi fix játékadó számos üzemeltető szemszögéből egyenlő volt a tevékenység betiltásával. Az adóemelés előtti állapotban még több mint 20 ezer gép várta az ügyfeleit. A NAV végrehajtói legutóbb zongorát, bútort és készpénzt is lefoglaltak egy játékautomatákat is üzemeltető cég gödöllői talponállójában a befizetetlen játékadó egy része fejében.

„Egyelőre nem tudni, miként teljesít a magyar gazdaság, befolyik-e a várt összeg a játékadóból” – mondta Varga Árpád. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnökhelyettese szerint bizakodásra ad okot, hogy a hivatal eddig szinte minden évben tudta, vagy megközelítőleg tudta teljesíteni a költségvetési törvényben foglaltakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során