Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: strandfesztival.com

Új helyszínek a Strand Fesztiválon

Új helyszínek a Strand Fesztiválon

Új helyszínekkel is készülnek idén a Strand Fesztivál szervezői: a Hello Hungary Village-ben az ország legismertebb youtuberei,

míg a Strand Kalandparkban számos akadálypálya várja a közönséget augusztus 22. és 25. között Zamárdiban.

A szervezők közleménye szerint a legfontosabb hazai zenekarok és előadók mellett olyan világsztárok érkeznek az idei fesztiválra, mint a Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, Rag'n'Bone Man vagy Fritz Kalkbrenner.

A nyitónapon a Petőfi Zenei Díj átadásának kétórás show-műsora mellett a Punnany Massif születésnapi nagykoncertje és Sigala show-ja szórakoztatja a közönséget. Az éjszakai órákban a Strand Tábortűz mellé többek között az Aranyakkord - Kiss Tibor és Vastag Gábor -, Járai Márk, Bérczesi Róbert és Roy&Ádám érkezik.

Esténként a Kertmoziban két-két magyar filmet mutatnak be, köztük a Balaton Method, a Tiszta szívvel, a Valami Amerika 3 és a #Sohavégetnemérős című alkotásokat.

Idén is kinyit a Diákhitel Kávézó, ahol naponta különféle előadásokon, beszélgetéseken vehetnek részt a fesztiválozók. Vecsei H. Miklós és Dobos Evelin a fiatalok helyzetéről, Csernus Imre a férfi-női viszonyról beszél, de a vendégek között lesz Zacher Gábor toxikológus is, és több magyar influencer is mesél a munkájáról.

Új helyszín lesz idén a Hello Hungary Village, ahová az ország legismertebb youtuberei költöznek be öt napra, hogy sokszázezres nézőközönségüknek bemutassák a fesztivált és a Balatont, míg az először felépülő Strand Kalandparkban számos akadálypályán próbálhatják ki ügyességüket a látgatók.

Közvetlenül a Balaton-parton kap helyet a Petőfi Rádió Part, ahol déltől hajnalig az ország legismertebb DJ-i szerepelnek, és a fesztivál magyar előadói is színpadra lépnek. Augusztus 24-én déltől a népszerű Pool&Beer party várja a közönséget sok száz, felfújható gumijáték kíséretében.

A Strand Art helyszínen az idei év fő témája a Balaton lesz: a fesztiválozók elkészítik a legnagyobb balatoni festményt.

A fesztivál záró programja a kilencvenes éveket idézi. Total Dance party keretében SNAP! és Dj Sash mellett a Kozmix, a Hip Hop Boyz és az UFO lép színpadra, majd egy hajnalig tartó NECC Partyval zárul az eseménysorozat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során