Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 16. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: Fotó: katasztrófavédelem

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken honlapján.

A katasztrófavédelem egységeit szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt.

A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési körülményeit még vizsgálja, de azt is közölte, hogy Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.