Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 21. 17:20, szombat | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Veszélyes, ha túl sok fotót posztolnak a szülők a gyermekükről

Veszélyes, ha túl sok fotót posztolnak a szülők a gyermekükről

Veszélyes, ha túl sok fotót posztolnak a szülők a gyermekükről - mondta Pászthy Bea gyermekpszichiáter az M1 szombat délelőtti műsorában.

A szakember megjegyezte: nemcsak a mennyiség a lényeg, önmagában a képek megosztása is árthat a gyermeknek. A gyermekek azt érezhetik, hogy "elrabolták gyermekkorukat", mivel olyan képeket osztottak meg róluk, amelyekhez nem járultak hozzá.

Ráadásul vannak olyanok, akik a fürdőkádban ülő, meztelen gyermekükről is közzéteszik a fotókat. Ezek akár pedofilokhoz is eljuthatnak - emelte ki a szakember. Azt is elmondta, van már úgynevezett digitális gyermekrablás is, amikor a gyermekfotókat ellopják és valamilyen célra, például reklámra felhasználják.

Pászthy Bea azt javasolta, hogy a közösségi média használata helyett a szülők inkább több "offline" időt töltsenek gyermekükkel a valódi világban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.