Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Július 06. 09:04, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok/police.hu

Visszaszerezték Puyol Budapesten ellopott mezét

Visszaszerezték Puyol Budapesten ellopott mezét

A korábbi Barcelona focista dedikált meze a Puskás Arénában volt bekeretezve, onnan lopta el valaki. A zuglói nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, a sportereklyét visszaadták jelenlegi tulajdonosának.

Izgatottan várt vásárlóira R. József a Keleti pályaudvaron 2022. június 29-én, hogy a katalánok egyik korábbi csapatkapitánya nevével dedikált lopott mezen továbbadhasson. A több százezer forint helyett azonban a vásárlók bilinccsel érkeztek a találkozóra; a zuglói nyomozók R. Józsefet elfogták a felbecsülhetetlen eszmei értékű mezt pedig lefoglalták – közölte a rendőrség.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést 2022. június 10-én, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amiben korábban az FC Barcelona ikonikus spanyol sztárja játszott. A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal. A rendőrök felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, egy találkozót beszéltek meg R. Józseffel a Keleti pályaudvarra. A férfi gyanútlanul meg is jelent a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát; bankó helyett azonban be kellett érnie a csuklóján kattanó bilinccsel.

A rendőrök a férfi elfogását követően azonosították két társát is, akikről kiderült, hogy R. Józseffel együtt vállaltak takarítói munkákat az arénában. A zuglói rendőrök Cs. Norbertet és K. Róbertet egy nappal később kézre kerítették és elfogták. A három gyanúsított közül a zuglói nyomozók R. Józsefet pénzmosás bűntett, míg Cs. Norbertet és K. Róbertet lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának.

Címkék: barcelona, lopás, mez, puyol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára