Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vizsgálat indul a józsefvárosi piacon árusító számlák miatt

Vizsgálat indul a józsefvárosi piacon árusító számlák miatt

Vizsgálatot indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a józsefvárosi Négy Tigris piacon történt számlák árusítása miatt - írja a Magyar Nemzet. A darabonként ötezer forintba kerülő bizonylatok az ország különböző részein bejegyzett vállalkozásoktól származnak, a közhiteles cégadatbázisból pedig kiderült, hogy az érintett cégek egy része végrehajtás alatt áll.

A Magyar Nemzet a NAV-ra hivatkozva azt közölte: a hatóság folyamatosan jelen van a piacon, és már több alkalommal tetten értek hamis számlákkal üzletelő árusokat. A NAV szerint csökkent a számlákkal kereskedők száma, ugyanakkor ez a bűnözői kör folyamatosan 'újratermelődik'.

Közben több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztést tervez a józsefvárosi önkormányzat a jelenlegi Négy Tigris piac területének egy részén; a tervek szerint sportközpontot és szabadidőparkot hoznának létre.A MÁV által megbízott ügyvéd hétfőn mondta fel a piac üzemeltetőjének bérleti szerződését, miután Kocsis Máté polgármester erre kérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságát, egyebek mellett közbiztonsági és adóhatósági szempontokra hivatkozva. A szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így legkorábban öt hónap múlva kell kiürítve, eredeti állapotában visszaadni a Kőbányai úti piac területét. Az önkormányzat elfogadott tanulmányterve a sportközpont építésére mintegy 3 milliárd forinttal számol, és további több mint 1 milliárd forinttal kalkulál egyebek mellett a park, a kültéri pályák és a berendezések költségére.

Címkék: NAV-ellenőrzés, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;